Baconos házi hot dog

Egy pohárba morzsoljuk a friss élesztőt, szórunk rá egy kávéskanálnyi cukrot, öntünk rá egy evőkanálnyi langyos vizet, összekavarjuk, és hagyjuk felhabosodni. Közben egy nagy tálba szórjuk a lisztet. Belerakjuk a sót, a két tojássárgáját, a langyos, szoba-hőmérsékletű joghurtot. Rászórjuk a maradék cukrot is. Végül ráöntjük a felfutott élesztőt, és fakanállal kidagasztjuk – ha nem állna össze a tészta, kis langyos vizet adunk még hozzá. Végül beledagasztjuk a megolvasztott langyos vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és hagyjuk állni egy órát.

Utána enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és kis hot dog kifliket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól távol, mert nőni fognak a péksütemények. Letakarjuk, és ismét hagyjuk kelni félórát.

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Az aljába rakunk egy magasabb oldalú tepsit félig töltve vízzel, a képződő gőztől finomabb lesz a kifli. Körülbelül 20 perc alatt megsütjük a péksüteményeket, majd hagyjuk kihűlni.

Közben minden virslit 2-2 szelet baconbe tekerünk, és zsiradékkal vékonyan kikent serpenyőben körbepirítjuk.

A kifliket hosszában félbevágjuk úgy, hogy az egyik oldaluk egyben maradjon, kicsit megpirítjuk a vágott felét. Salátalevelet teszünk alulra, arra jön a megsütött baconos virsli. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és pirított hagymával. Mustárt, ketchupot és majonézt adunk mellé.

Pirított hagymát a legtöbb nagyáruházban lehet kapni készen. Otthon is készíthetünk: tetszés szerint kisebb kockára vagy vékony karikára vágjuk a vöröshagymát, megforgatjuk lisztben, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük

kaloria 590 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink