A megmosott sonkát egy nagy fazékba rakjuk. Öntünk rá annyi hideg vizet, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát és a megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdeket. Adunk hozzá egy kis sót is, majd lefedve, gyöngyöző vízben több órán át főzzük, míg meg nem puhul.
Ha kész, levesszük a tűzről, és a főzővízben hagyjuk kihűlni, így nem szárad ki, jó szaftos marad.
A hideg sonkát kivesszük, papírtörlővel szárazra töröljük. A szeletelt baconnal körbetekerjük. Kicsi tepsibe tesszük, és 180-200 fokos sütőben körülbelül 20 percig pirítjuk. Így a bacon nem engedi kiszáradni, s még egy kis plusz ízt is ad a sonkának.
Meghámozzuk, elfelezzük a körtét, magházát kiszedjük. A helyére rakunk egy-egy diónyi sajtot. Forró grill alatt csak addig sütjük, míg a sajt meg nem olvad.
Meghámozzuk a tormát, majd a reszelő finomabbik oldalán lereszeljük. A forró vizet elkeverjük a mézzel, rálocsoljuk a tormára az ecettel és a sóval együtt. Jól elvegyítjük, megkóstoljuk, és, ha szükséges, kicsi sóval és pár csepp ecettel még ízesítjük.