Forrás: Pásztor Tünde

Baconpongyolás sertésszűz provence-i burgonyával

Baconpongyolás sertésszűz provence-i burgonyával

A húst lehártyázzuk, 3 cm-es darabokra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. Bedörzsöljük az átpréselt fokhagymával meg a finomra vágott zöldfűszerekkel,
majd a húsdarabokat egyenként betekerjük a baconszeletekbe, és félretesszük érlelődni.
A burgonyát meghámozzuk, és vastagabb, körülbelül 1 cm-es szeletekre vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, de forrástól számítva csupán 2 percig főzzük. Ekkor leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel.
A hagymát és a paradicsomot ugyancsak karikákra vágjuk, majd a krumplikarikákkal felváltva rétegesen lerakjuk egy kiolajozott sütőedénybe. Megsózzuk, frissen őrölt zöld borssal, finomra aprított kakukkfűvel és bazsalikommal fűszerezzük.
A húst egy serpenyőben, forró olajon minden oldalán elősütjük, azután a zöldségekre helyezzük. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

kaloria 750 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink