Kevés zsiradékon üvegesre sütjük a felkockázott vöröshagymát. Ha már puha, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ezzel is pirítjuk egy kicsit. Meghintjük az őrölt római köménnyel, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Felengedjük egy kevés vízzel, nagy lángon sűrítjük, majd rádobjuk a kockára vágott húst. Lefedjük, és kis lángon főzzük, időnként megkeverjük.
Félidőben hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha nagyon elfőné a levét, pótoljuk egy kevés vízzel.
Egy másik lábasban pici zsiradékon kifehérítjük a rizst, és ha már majdnem puha a pörkölt, hozzáadjuk. Adunk még hozzá annyi forró vizet, hogy a rizs meg tudjon puhulni, és fedő alatt készre főzzük, a lehető legkisebb hőfokon.