Bajor krém
A tejet a vaníliával felforraljuk egy fazékban. A zselatint
megpuhítjuk 3 evőkanálnyi hideg vízben. A tojássárgáját
kikeverjük a cukorral, majd kevergetve a forró tejhez vegyítjük. Mérsékelt tűzön, forró vízfürdőben állandóan kevergetve sűrű, fehér krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, és a még forró krémben feloldjuk a kinyomkodott zselatint. Finom szűrön áttörjük, majd kevergetve hagyjuk kihűlni.
Amint a massza dermedni kezd, beleforgatjuk a kemény
habbá vert tejszínt. Ezután formákba töltjük, és körülbelül
3 órát hagyjuk dermedni a hűtőszekrényben. A krémet a forma pereménél hegyes késsel meglazítjuk, desszertes tányérokra borítjuk, és a szezonnak megfelelő gyümölccsel díszítjük.