Baklava

Kivajazunk egy közepes méretű tepsit.

Megolvasztjuk a 20 dkg vajat.

Összekeverjük a tölteléket.

Úgy gazdálkodunk a hozzávalókkal, hogy négy réteg tészta és három réteg töltelék legyen. Lerakunk egy réteslapot, megcsöpögtetjük olvasztott vajjal, ráteszünk egy másikat, megint vaj, és arra még egy lapot. Ismét meglocsoljuk egy kis zsiradékkal. Erre jön a töltelék harmada. És így tovább.

A tetejét is megkenjük olvasztott vajjal. Késsel rombuszokra vágjuk. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a szirupot: összefőzzük a mézet, a kristálycukrot és a vizet, sűrűre beforraljuk. A sütőből kivett tűzforró süteményt egyenletesen meglocsoljuk vele. A kész tésztát legalább egy napig érdemes pihentetni.

 

 

kaloria 260 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.