Megdinszteljük az olajon a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, két percig pirítjuk még együtt, kevergetve. Rátesszük a nagyon kicsire vágott paprikát és paradicsomot, és addig rotyogtatjuk, míg ez az alap zsírjára nem sül. Hozzákeverjük a kétféle őrölt pirospaprikát. Beletesszük a megtisztított, feldarabolt gombát, addig sütjük, míg el nem fő a lé alóla. Ekkor hozzárakjuk a felkockázott csirkemellet is, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük őrölt babérral, köménnyel, sóval, borssal, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Végül a keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a gombás csirkéhez, és sűrűre forraljuk.
Teljes kiőrlésű tésztával kínáljuk, és alacsony zsírtartalmú joghurtot adunk mellé.