- Összekeverjük a lisztet a vaníliás cukorral, a porcukorral és a sóval. Összegyúrjuk a puha vajjal, a tejföllel és a citromlével. Cipót formázunk belőle, és legalább egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
- Másnap finoman lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és hosszúkás háromszögekre vágjuk. A háromszög legszélesebb részét megkenjük csokoládés mogyorókrémmel, teszünk rá egy darab hámozott banánt, meglocsoljuk karamellszósszal. Innen indulva feltekerjük a háromszöget kiflivé. Tekerés közben kicsit nyújtjuk a tésztát, minél több rétegű lesz a kész kifli, annál finomabb. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és még fél órát hűtjük hideg helyen.
- Végül 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, készre sütjük körülbelül negyedóra alatt. Karamellszósszal kínáljuk.
Hozzávalók
személyre