Banános kifli

  1. Összekeverjük a lisztet a vaníliás cukorral, a porcukorral és a sóval. Összegyúrjuk a puha vajjal, a tejföllel és a citromlével. Cipót formázunk belőle, és legalább egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. Másnap finoman lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és hosszúkás háromszögekre vágjuk. A háromszög legszélesebb részét megkenjük csokoládés mogyorókrémmel, teszünk rá egy darab hámozott banánt, meglocsoljuk karamellszósszal. Innen indulva feltekerjük a háromszöget kiflivé. Tekerés közben kicsit nyújtjuk a tésztát, minél több rétegű lesz a kész kifli, annál finomabb. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és még fél órát hűtjük hideg helyen.
  3. Végül 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, készre sütjük körülbelül negyedóra alatt. Karamellszósszal kínáljuk.
kaloria 230 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink