Bánsági pontykolbász
A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, megtörölgetjük és
kifilézzük. A halfejet, farkat és a csontokat egy kevés sós
vízben puhára megfőzzük, azután ezekről is leszedegetjük
a húst, nehogy kárba vesszen.
A felaprított hagymát a vaj felén megfuttatjuk, beletesszük a kockákra vágott halhúst, a finomra vágott petrezselymet,
az összetört fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szegfűszeget és a citromhéjat. A fűszerekkel 10-15
percig pároljuk a pontyhúst, majd levesszük a tűzhelyről.
Hozzáadjuk a 2 egész tojást, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk,
és jól összekeverjük. A masszát betöltjük a bélbe, amit előzőleg sós vízben jól kiáztattunk. A kolbászok oldalát
hústűvel megszurkáljuk, azután a maradék forró vajon,
lassú tűzön pirosra megsütjük. Vajas krumplival és citromgerezdekkel tálaljuk.