Először a barackragut készítjük el. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a kis kockákra vágott barackot, és 2-3 percig rotyogatjuk együtt, közben ízesítjük még vaníliás cukorral és pici őrölt fahéjjal. Csak annyira pároljuk meg a gyümölcsöt, hogy még roppanós maradjon, nem szabad túlfőzni.
A krémhez meghámozzuk és kimagozzuk a barackot, botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét, ízesítjük vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. Habzsákba töltjük, és betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy órára.
Tálalás előtt összeállítjuk a pohárkrémeket: négy pohár aljában elosztjuk az összetört kekszeket. Mindegyikre nyomunk a mascarponekrémből, arra kanalazunk barackragut, és ezt még egyszer megismételjük. Friss bazsalikomlevelekkel, csokoládés zabkeksszel díszítjük.