Barackos-mákos papucs
A tejet felforraljuk a vaníliával, a mézzel meg a cukorral. Hozzáadjuk a mákot, újra felforraljuk. Belekeverjük a rumot meg a citrom reszelt héját, majd hagyjuk kihűlni a tölteléket. A barackbefőttet jól lecsepegtetjük, és vastag szeletekre vágjuk. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és 12 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére teszünk egy kanálnyi tölteléket, majd a négyzetek sarkait tojássárgájával bekenjük. Két szemben fekvő sarkat egymásra hajtunk, a nyílásokba egy-egy barackgerezdet teszünk, és mögöttük a csücsköket kissé visszahajtjuk, hogy ne csússzon ki a gyümölcs. A papucsokat tojássárgájával megkenjük, a maradék tésztából kis négyzeteket teszünk a tetejükre díszítésként. Félórát kelesztjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva, 210 fokon 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a töltelék tetejét baracklekvárral megkenjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.