Barackos-szedres morzsasüti fagyival

A KEKSZHEZ:

Összegyúrjuk a keksz hozzávalóit. Három milliméter
vastagra nyújtjuk. Éles késsel háromszögekre vagy rombuszokra felvágjuk. Villával megszurkáljuk. Sütőpapírral
bélelt tepsire rakosgatjuk, és tepsistől berakjuk a hűtőbe
egy-két órára. Utána 180 fokra felmelegített sütőben 10-
12 perc alatt megsütjük. Vastagon kivajazunk egy nagy kerámiatepsit, beleszórjuk a meghámozott, felkockázott őszibarackot és az áfonyát meg a szedret. Összekeverjük a vaníliás cukrot a porcukorral, a citromhéjjal és a keményítővel, és egyenletesen rászórjuk a gyümölcsökre. A maradék vajat rámorzsoljuk. Betoljuk a forró sütőbe körülbelül fél órára, míg szépen meg nem sülnek a gyümölcsök. Ekkor rászórjuk a nagyobb darabokra tört kekszet és még 5-10 percre visszatoljuk. Langyosan tálaljuk, vaníliafagyival.

A GYÜMÖLCSÖS RAGUHOZ:

kaloria 300 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.