Bárányborda aioli szósszal

Bárányborda aioli szósszal

A konyhakész, csontos báránybordát megmossuk, leszárítjuk, és egy serpenyőben a felforrósított olívaolajon körös-körül kissé megpirítjuk, kérget sütünk rá. Ezután megsózzuk, és áttesszük egy tepsibe. Ráöntjük a sütés után megmaradt olajat, mellédobjuk a megtisztított fokhagymát, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a belseje rózsaszínű, angolos marad. Kivesszük a sütőből, és rászórjuk a friss zöldfűszereket – így adják ki jól az illatukat és a zamatukat. A húst 5 percig hagyjuk pihenni, majd felszeleteljük. Aioli szósszal és párolt zöldségekkel tálaljuk.

kaloria 400 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink