Forrás: Pásztor Tünde

Bárányborda angolosan majoránnás gombakrémmel

Bárányborda angolosan majoránnás gombakrémmel

A báránygerincről valamennyi hártyát lefejtjük, a húst a
gerinccsontok mentén mindkét oldalon teljes hosszúságban
bevágjuk, a csontokról lefarigcsáljuk a húst. Enyhén
besózzuk, és kevés forró olajon a hús minden oldalát hirtelen elősütjük. Ezután áttesszük egy kiolajozott tepsibe,
és 70-80 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc
alatt lassú tűzön rózsaszínűre, angolosra sütjük.
Közben a gombát megmossuk, megtisztítjuk, finomra
aprítjuk. A kis kockákra vágott vöröshagymát megforgatjuk egy kevés felhevített olajon. Rátesszük a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk a saját levében, amíg zsírjára sül. Ekkor megszórjuk a liszttel, és kevergetve tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát meg a felvert tojásokat, és már csak addig sütjük, amíg az egész kissé megkocsonyásodik.

kaloria 460 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink