Báránydrob
A kockákra vágott lapockát és a megtisztított, darabokra vágott belsőségeket – a máj kivételével – sóval, borssal és egy fej egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni annyi hideg vízben, amennyi ellepi. A keletkezett habot leszedjük, azután 30-40 percig lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott májat is, és további 15 perc alatt az egészet puhára főzzük. A belsőségeket és a húst ledaráljuk, azután összekeverjük a megmaradt vöröshagymával, amit előzőleg apróra vágva megdinszteltük egy evőkanálnyi zsíron. Hozzáadunk 3 nyers és 3 keményre főzött és megtisztított tojást, majd ízlésünk szerint sóval, őrölt borssal meg finomra vágott petrezselyem zöldjével fűszerezzük. A masszát jól összekeverjük, és beletöltjük a bárány megtisztított, megmosott bélhártyájába. Kizsírozott tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük, mert melegen szétesik. Kemény tojással és zöldségekkel körítve kínáljuk.