Báránysült, ahogy otthon készítik

Báránysült, ahogy otthon készítik

A húst a sütés előtti napon sóval és őrölt borssal bedörzsöljük, fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, füstölt szalonna csíkokkal megspékeljük. Egy éjszakát hideg helyen érleljük. Másnap kiolajozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és fóliával lefedve körülbelül 45 percig sütjük 180 fokon. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és 20-25 perc alatt rózsaszínűre pirítjuk. Tálaláskor meglocsoljuk a pecsenye szaftjával. Pikáns kísérője az ecetes krumplisaláta.

Ecetes krumplisaláta

Az ecetes krumplisalátához egy kilónyi közepes
nagyságú krumplit sós vízben, héjában megfőzünk,
meghámozunk és karikákra vágunk. Két fej lila hagymát
vékony karikákra szeletelünk, a vágódeszkán hagyva besózzuk, és kicsit állni hagyjuk, hogy finoman megszelídüljön az íze. A krumplit összekeverjük a hagymakarikákkal, meglocsoljuk kevés citrommal vagy tárkonyecettel meg egy kevés olajjal. Az egészet összekeverjük, és pár órára behűtjük, hogy összeérjenek az ízek. Keménytojás-karikákkal, fekete vagy zöld olívabogyóval gazdagíthatjuk.

kaloria 390 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink