Báránysült Alex módra
A bárány combját megtisztítjuk a hártyáktól, majd jól besózzuk, borsozzuk. A jereváni piacon kapható, báránysültekhez használható fűszerkeverékkel – bazsalikom, korianderlevél, tárkony, bors, kakukkfű, menta, sáfrány – alaposan megszórjuk. Öt gerezd fokhagymát átpréselünk a fokhagymaprésen, és bedörzsöljük a combot. Mivel a bárány nem zsíros, ezért a tepsibe kevés olívaolajat – lehet másféle olaj is – és kevés vizet öntünk. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben körülbelül 50 percig sütjük. A sütés után a fóliát levesszük, és a sütőt grillezésre állítjuk. Kevés ideig grillezzük, majd szeletekre vágjuk, és ízlés szerint tovább pirítjuk.
A körethez a cérnametéltet vajban megpirítjuk. Közben
sós vízben együtt megfőzzük a vadrizst és a fehér rizst.
Leszűrjük, majd elkeverjük a vajas cérnametélttel, és
együtt tálaljuk a bárányhús mellé.