Báránysült könnyedén

Báránysült könnyedén

A báránycombot leforrázom, megtörölgetem, és besózom. Beleteszem egy lábasba, és aláöntök fél pohár forró vizet. A vöröshagymát és a fokhagymákat megtisztítom, apróra
vágom, és összekeverem egy késhegynyi pirospaprikával. A keveréket a húsra hintem, leforrázom 2-3 evőkanál zsírral vagy olajjal, és lefedve a sütőbe teszem. Sütés közben a levével öntözgetem, amíg zsírjára sül. Minden oldalán szép pirosra sütöm, azután kiszedem. Egy másik lábasban felforralok 3 evőkanál vizet és 1 evőkanál ecetet,
és amikor felforrt, a húsra öntöm. A báránysültet
salátafőzelékkel kínálom.

Kapros-csomboros salátafőzelék

A salátákat megmosom, negyedekre vágom, és 5 percig sós vízben áztatom. Még két vízben jó alaposan kimosom, a vizet kinyomkodom belőle, és beleforgatom 1 evőkanál forró zsírba vagy olajba. Hozzáadom az apróra vágott zöld kaprot és csombort, fél pohár vizet, lefedem, és 10 percig párolom. Fél kanál lisztet, 2 kanál tejfölt, 1 késhegynyi cukrot, 1 kanál ecetet összekeverek, felhígítom a saláta levével, és az egészet visszaöntöm a salátára. Még egyet rottyantok rajta, és tálalás előtt belekeverem a maradék tejfölt.

kaloria 440 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink