Barna sörös sertéscsülök római tálban
A csülköt enyhén besózzuk, majd a grillfűszerrel és a kakukkfűvel bedörzsölve a hűtőben 3-4 órán át pihentetjük. A római tál fedelébe annyi vizet töltünk, hogy a tál alját beletéve ne csorogjon ki a víz, majd az alját is félig feltöltjük. A vizet fél óra múlva kiöntjük. Az edény aljára rakjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, fokhagymát és a szeletelt gombát (az egyiket lé nélkül),
majd rátesszük a csülköt. Ezután ráöntjük az üveg barna sört. Meggyújtjuk a gázsütőt, közepes lángra állítjuk,
betesszük a lefedett tálat, és kb. 90 percig pároljuk. Ezután megfordítjuk a csülköt, aláöntünk a másik gombaléből, amennyi szükséges, lefedjük, és további 60 percig pároljuk. Ezután ráöntjük a tejfölt, és még 15
percig visszatesszük a sütőbe. Köretként sült hasábburgonya illik mellé.