Megtisztítjuk az epret, apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot, rátesszük az epret, és együtt főzzük 2-3 percig. Levesszük a tűzről, belekeverjük a bazsalikomleveleket, hagyjuk kicsit hűlni, majd betesszük a hűtőszekrénybe. Felhasználás előtt kivesszük belőle a bazsalikomleveleket.
A krémhez összekeverjük a tejet, a tejszínt, a zselatint, a cukrot és a vaníliás cukrot, és kevergetve addig melegítjük, míg a zselatin és a cukor fel nem oldódik a folyadékban. Hozzáforgatunk egy kis csipet sót, hagyjuk hűlni.
Amikor már csak langyos, belekeverjük a joghurtot. Poharakba öntjük, és legalább négy órán át hideg helyen dermesztjük. Végül kanalazunk rá a bazsalikomos eperből, és bazsalikomlevélkékkel, friss eperrel díszítjük.