Bodzás-epres joghurtos panna cotta

Egy hosszúkás, szögletes sütőformát átlátszó fóliával szépen kibélelünk úgy, hogy minél kevésbé legyen ráncos az oldala.

Először az epres réteget készítjük el. Pár szép epret félreteszünk, a többit két deci vízzel felfőzzük, közben ízesítjük cukorral és citromlével. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az epervelőt szitán áttörjük. Feloldjuk benne a kifacsart zselatint. Beleöntjük az előkészített formába úgy, hogy 3-4 mm magas legyen. A félretett epret felszeleteljük, és ha kezd dermedni az eperzselé, sorban szépen rárakjuk.

A fehér, bodzás réteghez beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe. Kikeverjük a joghurtot a vaníliás cukorral, a porcukorral, a citrom reszelt héjával, kifacsart levével. Felmelegítjük a szörpöt, feloldjuk benne a kifacsart zselatint. A tejszínből habot verünk, óvatosan, hogy ne törjük meg, elvegyítjük a joghurtos alapkrémben. Végül hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a joghurtos habban a bodzaszörpös zselatint. Ráöntjük a megdermedt epres rétegre, az eperszeletek tetejére. Pár órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

Ha már megszilárdult, akkor a babapiskótákat megmártjuk a bodzaszörppel megmelegített tejben, és szép sorban rárakjuk a krém tetejére. Még pár órát hűtjük, hogy biztosan megszilárduljon a közepe is. Tálalás előtt óvatosan átfordítjuk egy tálra. A tetejét friss eperrel és bodzavirággal díszítjük.

Epres-bodzás kocka

kaloria 250 CAL
ido 360 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink