Epres-bodzás kocka

Piskóta

Öt percig maximális fokozaton keverjük az egész tojásokat a cukorral. Ha megnőtt a térfogata, és teljesen kivilágosodott, fakanállal beleforgatjuk a lisztet. Közepes méretű, sütopapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk a papírt, teljesen kihűtjük.

Epres krém

Megtisztítjuk és összeturmixoljuk az epret. Habot verünk két deci tejszínbol 8 dkg porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Beáztatunk négy zselatinlapot, majd kinyomkodjuk, és kevés forró vízben feloldjuk. Jól eldolgozzuk az epres masszával, végül beleforgatjuk a tejszínhabot is. A tepsibe visszatesszük a kihűlt piskótát, ráöntjük az epres habot, és hideg helyen kidermesztjük.

Bodzás krém

A házi bodzaszörpöt a felére beforraljuk, kihűtjük. A bodzás krémhez öszszekeverjük a bodzaszörpöt a citrom reszelt héjával, a joghurttal és a vaníliás cukorral. Habbá verjük az egy deci tejszínt két evőkanál porcukorral. A négy lap zselatint beáztatjuk, kinyomkodjuk, forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a bodzás joghurtoz, végül beledolgozzuk a tejszínhabot is. Rásimítjuk a már megszilárdult rózsaszín hab tetejére, és ezt is kidermesztjük. Kockára vágva, eperrel, citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

kaloria 140 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.