Előző nap a krémbe kerülő 3-4 paradicsomot botmixerrel összetörjük. Egy tiszta konyharuhába öntjük, megcsomózzuk, egy tál fölé rakjuk, és egy éjszakán át hagyjuk kicsöpögni. A piros rostok a konyharuhában maradnak, és a tálba kifolyik a fehér paradicsomlé.
Összetörjük a kekszet, összekeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal. Egy nagyobb tortaforma aljába belenyomkodjuk, és legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
A krémhez habot verünk a tejszínből. Egy másik tálban összekeverjük a krémsajtot a joghurttal, cukorral, vaníliás cukorral. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk, utána kifacsarjuk. A fehér paradicsomlevet felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint, végül hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a fehér krémben. Ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőben dermesztjük pár órát.
A színes koktélparadicsomokat forró vízbe mártjuk, és óvatosan meghámozzuk. Ügyesen megfelezzük (pár aprócska maradhat egyben is). Kirakjuk velük a torta tetejét. Közérakosgatjuk a bazsalikomleveleket. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd oldódásig melegítjük. Hozzákeverünk egy-két evőkanál porcukrot, és ráöntjük a paradicsomok tetejére. Ismét betesszük a hűtőszekrénybe pár órára.