Bazsalikomos pórékrémleves sajtos ropogóssal

Meghámozzuk a vöröshagymát, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Megfuttatjuk az öt deka vajon a zúzott fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a félbevágott, felkarikázott pórét is, pár percig együtt pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, öntünk hozzá 3 dl vizet. Belerakjuk a sajtot is. Nagyon gyakran kevergetjük, ha felforrt, kis lángon forraljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és ha kész, hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát. Tetszés szerinti formákra kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben negyedóra alatt megsütjük.

Sütőtökös raguval töltött rántott karaj

kaloria 370 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.