Becsei diótorta

Tészta

A tésztához a 8 tojás fehérjét felverjük kemény habbá. Apránként hozzáadogatjuk a porcukrot, majd egyenként a
tojássárgákat is. Ezután a darált diót és a lisztet egy tálban összekeverjük, rászórjuk a sütőport is, és kanalanként a tojásos masszához adjuk. A masszát
kizsírozott, kilisztezett gáztepsiben megsütjük. Ha kihűlt, függőlegesen két helyen elvágjuk. Így három téglalap
alakú részt kapunk, amit majd egymásra helyezünk, miután az elkészült krémmel a közöket bekenjük.

Töltelék

A krémhez a 3 egész tojást a vaníliás cukorral gőz fölött felverjük. A masszát kihűtjük. Közben a vajat vagy margarint habosra kikeverjük. A két krémet összevegyítjük, ezzel töltjük meg és vonjuk be a tortalapokat, majd kívülről darált dióval beszórjuk.

kaloria 400 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.