Tészta
A tésztához a 8 tojás fehérjét felverjük kemény habbá. Apránként hozzáadogatjuk a porcukrot, majd egyenként a
tojássárgákat is. Ezután a darált diót és a lisztet egy tálban összekeverjük, rászórjuk a sütőport is, és kanalanként a tojásos masszához adjuk. A masszát
kizsírozott, kilisztezett gáztepsiben megsütjük. Ha kihűlt, függőlegesen két helyen elvágjuk. Így három téglalap
alakú részt kapunk, amit majd egymásra helyezünk, miután az elkészült krémmel a közöket bekenjük.
Töltelék
A krémhez a 3 egész tojást a vaníliás cukorral gőz fölött felverjük. A masszát kihűtjük. Közben a vajat vagy margarint habosra kikeverjük. A két krémet összevegyítjük, ezzel töltjük meg és vonjuk be a tortalapokat, majd kívülről darált dióval beszórjuk.