Bécsi mandulás szeletkék
5 dkg őrölt mandulát, 5 dkg cukrot, 10 dkg lisztet és 10 dkg jéghideg, felkockázott vajat összegyúrunk a fél citrom reszelt héjával, csipet sóval és a fahéjjal (ha szükséges,
adunk hozzá 1-2 evőkanál jéghideg vizet). Négyszögletes lapot nyújtunk belőle, tepsi hátán lassan megsütjük. Melegen kettévágjuk, az egyik felét keskeny szeletekre vágjuk.
Töltelék
A másik részre az alábbi tölteléket tesszük: 8 dkg őrölt mandulát összekeverünk 8 dkg cukorral, rummal és annyi tejszínnel, hogy könnyen kenhető legyen. A négyszögeket pontosan egymás mellé, a megkent tésztalap tetejére fektetjük, és emellett felvágjuk az alsó lapot is.
Tetejére
A tetejét kevés olvasztott csokival, szeletelt mandulával díszítjük. Vigyázzunk vele, mert nem lehet abbahagyni.