Bécsi tányérhús (Tafelspitz)

Bécsi tányérhús (Tafelspitz)

A csontot és a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket
a vöröshagymával együtt hideg vízben feltesszük
főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, és csak ekkor adjuk hozzá a marhahúst. Így a pórusok gyorsan összezáródnak,
s az értékes nedvek és zamatok a húsban maradnak. A
levest sóval, szemes borssal ízesítve lassú tűzön, gyöngyöztetve mintegy két órát főzzük, amíg a hús tökéletesen megpuhul.
Amikor elkészült, lezárjuk és pihentetjük. A húst a rostjaira
merőlegesen felszeleteljük, majd a levesben főtt
zöldségekkel együtt előmelegített tálba tesszük. A velőt
kiütjük a csontból, és forró pirítóson tálaljuk. Almás tormát
kínálhatunk hozzá.

Almás torma

Az almás tormához 25 dkg tormát megreszelünk,
majd leforrázzuk, hogy enyhítsük az erejét. Hozzáadunk
25 dkg reszelt almát, sóval, cukorral és ecettel ízesítjük.
Egy kevés húslevessel hígítjuk, végül a mártást simára
keverjük.

kaloria 120 CAL
ido 340 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink