Forrás: Apetito étterem

Becsinált ponty

Becsinált ponty

A ponty úgy a legjobb, ha élve kapjuk a konyhára. A halat megtisztítom, kibelezem, és 2 ujjnyi széles, patkó alakú szeletekre vágom. Ha van egyéb hal, például kárász, tehetünk hozzá abból is. Egy kg halhoz 8 dkg vajat számítok, majd a vajat lábosba teszem és megolvasztom. Ebbe teszem a megpucolt és vékony szeletekre vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert, továbbá 1 nagy fej, félfőre vágott vöröshagymát, a fehér és szegfűborsot, a babérlevelet, a kakukkfüvet. A jól előkészített zöldségágyra szépen ráteszem a halszeleteket, és felöntöm vörösborral meg húslével. A 16 dkg vajjal elkevert liszttel „födőt” teszek rá, kb. háromnegyed óráig lassú tűzön párolom, majd negyedórát a tűzről levéve melegen tartom. Tálaláskor a halszeleteket lapátkanállal óvatosan kiemelem, előmelegített halastálra vagy nagyméretű svájci tányérra teszem, és ráöntöm az átszűrt, áttört levét. A körethez a gombát meg a rákot megpárolom, és petrezselymes burgonyát adok hozzá.

Köret

A körethez a gombát meg a rákot megpárolom, és petrezselymes burgonyát adok hozzá.

kaloria 870 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink