Bejglifelfújt

Bejglifelfújt

Vastagon kivajazunk egy tűzálló tálat. Felverjük a tojások sárgáját, összekeverjük a vaníliás cukorral, majd elvegyítjük a tejjel és a tejszínnel. Az almát megmossuk, negyedeljük, kivágjuk a csutkáját, és kisebb darabokra vágjuk a gyümölcshúst (nem muszáj meghámozni). Egy tál alját kirakjuk a vékonyan felszeletelt bejgli egy részével, megszórjuk almával, meglocsoljuk az öntettel, ezt ismételjük még egyszer‑kétszer, míg tele nem lesz a tál. Egy pohárban ki‑ mérjük a tojásfehérjék térfogatát, elő‑ készítünk ugyanannyi kristálycukrot. Habot verünk a fehérjékből, közben kis adagokban hozzáverjük a cukrot is. Rákanalazzuk a bejglire. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen meg pirul. Langyosan a legfinomabb.

kaloria 460 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink