Béka
A margarint a tejszínnel és a tojások sárgájával – csak úgy kézzel – jól összekeverjük. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kidolgozzuk, cipóvá formázzuk, és 30 percig pihentetjük a hűtőben.
Közben a tojások fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk és elkeverjük benne a darált diót.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és 7 egyenlő cipóvá osztjuk. A cipókat a kezünkkel egyenként hosszú rudakká sodorjuk, majd a rudakat 10 egyenlő darabra vágjuk. Ügyeljünk arra, hogy a deszkán mindig legyen liszt. A tésztadarabokat egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk. Mindegyikre teszünk egy kanál diótölteléket, majd a két végüket összecsippentjük (ettől a süteményünk a béka szájához hasonló formát ölt). Kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük, és 220 fokon 20-25 percig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, és még melegen meghempergetjük a maradék porcukorban.