Bélelt krumplilabda snidlingmártás kísérettel

Bélelt krumplilabda

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd
mindkét végét levágjuk, úgy, hogy tölthető üreget kapjunk.
A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, megmossuk,
egészen apróra vágjuk, azután kevés vajon, só és bors
hozzáadásával megpároljuk. A sonkát megdaráljuk, és
összekeverjük a tojássárgájával, a kapribogyóval meg a
párolt gombával. Hozzáadjuk a burgonyák kivájt és áttört
maradékát is. Szükség szerint kevés sóval és borssal
ízesítjük, majd a masszát az üregekbe töltjük. A bélelt
krumplikat ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Melegen tálaljuk, tartárvagy snidlingmártást kínálunk hozzá.

Snidlingmártás

A snidlingmártáshoz 4 dkg margarint habzásig hevítünk
8 dkg liszttel. Felöntjük 3 dl forró tejjel, és csomómentesre
keverjük. Kissé besűrítjük, majd hozzáadunk egy
csokor finomra vágott snidlinget. Frissen őrölt borssal meg
egy kevés sóval ízesítjük, és mártásos csészében tálaljuk.

kaloria 650 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink