Belga feketecsokoládé-felfújt vaníliaesszenciával

Belga feketecsokoládé-felfújt vaníliaesszenciával

Habüstbe tesszük a darabokra tördelt étcsokoládét, a vajat meg a cukrot, és vízgőz fölött óvatosan összeolvasztjuk. Levesszük a gőzről, langyosra hűtjük, majd habverővel belekeverjük a lisztet, a tojások sárgáját, végül a habbá vert fehérjét. A csokoládémasszát kivajazott, kakaóporral beszórt szufléformákba öntjük (legfeljebb a kétharmadukig érjen). Légkeverés mellett 180 fokon 8-10 percig sütjük.
A vaníliaesszenciához a főzőtejszínbe belekaparjuk a vaníliarúd belsejét, ezután lassú lángon felére beforraljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot. Tálaláskor a mártásra ültetjük a megsült csokifelfújtat.

kaloria 410 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink