Berényi túrós lepény

Megfuttatjuk langyos cukros tejben az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Jól kidagasztjuk a lágy tésztát, majd langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Átgyúrjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagy, kerek, lapos sütőformát (akár tepsibe is rakhatjuk).

Összekeverjük a túrót az egész tojással, a vaníliás cukrokkal, a cukorral, a rétesliszttel, majd belevegyítjük az áttört burgonyát is. Rákenjük a nyers tésztára.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A kész sütemény tetejét megszórhatjuk porcukorral, kakaóval, fahéjjal vagy apróra vágott kaporral.

Túrós béles

kaloria 250 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt

1,5-2 dl langyos tej

2 evőkanál kristálycukor

2 dkg friss élesztő

1 csipet só

1 evőkanál puha vaj vagy zsír

A töltelékhez:

75 dkg túró

1 nagy főtt burgonya

1 tojás

2 csomag vaníliás cukor

6-8 evőkanál cukor

1 evőkanál rétesliszt

Ajánlataink