Berni mártás

Berni mártás

A fűszernövényeket megmossuk, szárazra rázzuk, lecsipkedjük, és finomra aprítjuk a leveleiket.
Egy edényben a fehérbort az ecettel meg az apróra vágott mogyoróhagymával addig forraljuk, amíg a keverék szinte teljesen el nem fövi a levét. Végül forró vízfürdő fölött belekeverjük a tojássárgáját.
A vajat felolvasztjuk, majd fokozatosan, apránként a mártásba dolgozzuk. Addig keverjük, amíg szép krémessé
válik. Akkor levesszük a tűzhelyről, és még 3 percig, langyosodásig keverjük a mártást. Beleforgatjuk a zöldfűszereket, és sóval meg frissen őrölt borssal fűszerezzük. Párolt halak, húsok kiváló kísérője.

kaloria 440 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink