Betyár gulyásleves

Betyár gulyásleves

A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Megszórjuk egy csipet köménnyel, a forró zsiradékban kicsit kipattogtatjuk, utána beletesszük a paprikát meg a paradicsomot cikkekre vágva. Hozzáadjuk a megmosott, felkockázott húst, és lassú tűzön egy kicsit átpirítjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd öntünk alá egy kevés vizet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára pároljuk.
Felöntjük 2,5 liter vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott répaféléket meg a zellert. A levest sóval, borssal utánízesítjük, és majdnem készre főzzük. Ekkor beletesszük a kisebb gombákat félbe-, a nagyobbakat negyedekbe vágva. A tojásból egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, nokedlitésztát keverünk. Beleszaggatjuk a levesbe, azután még egyszer kiforraljuk. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

kaloria 300 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink