Birsalmával töltött fehérboros dagadó

Birsalmával töltött fehérboros dagadó

A dagadót a szélesebbik végétől kezdve éles késsel felszúrom úgy, hogy egy tölthető zsákféleséget kapjak. A birsalmát meghámozom, kimagozom, kétujjnyi
hosszúkás szeletekre vágom. Sózom, fehérborssal meghintem, majd a dagadóba gyömöszölöm, s egyenletesen elosztom benne a fahéjlapocskákat is.
Miután hústűvel összefogom a dagadó száját, a húst kívülről sózom és vékonyan gyömbérrel megszórom. A kifóliázott diszkosz aljára szalonnacsíkokat terítek,
rá krumpli-, majd paprika- és paradicsomszeleteket rétegezek. Erre jön a megtöltött dagadó, újra krumpli, paprika és paradicsom. Mielőtt a fóliával befedném
az egészet, sózom és ráöntöm a fehérbort. A diszkoszt 1-1,5 órára a parázsba teszem, nincs más teendőm, mint várni. Tálalás előtt a dagadót kiemelem a zöldségágyból, még melegen szeletelem. Csodálatos illatok törnek elő a húsból, s látványra sem utolsó a vajszínűre párolódott birs, a közötte barnálló fahéjlemezek és körben a húsrétegek. Köretként
a minden ízes szaftot magába szívó és átfőtt krumplit, paprikát, paradicsomot, meg valamiféle savanyúságot kínálok. A birshez és az egzotikus fűszerekhez jól illik egy zamatában gazdag félszáraz fehérbor, például cserszegi fűszeres vagy zenit.

kaloria 1020 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink