Forrás: Csonka Ilona

Birsfelfújt rumos vaníliamártással

  1. Beáztatjuk a rumba a megmosott mazsolát. A birsalmát meghámozzuk, csutkáját kiemeljük, a gyümölcshúst feldaraboljuk, és citromos vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és még melegen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Habosra keverjük a tojások sárgáját a puha vajjal és 15 dkg cukorral. Beledolgozzuk a lisztet, majd a tojásfehérjékből vert habot. Kivajazott, lisztezett formákba töltjük, lassú tűzön, 150-160 fokon sütjük.
  3. A mártáshoz egy fémedényben az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral egész világosra kihabosítjuk gépi habverővel. Belekeverjük a lisztet. Felforrósítjuk a tejet, és vékony sugárban, folyamatos keverés mellett ráöntjük a tojásos krémre. Áttesszük a tálat gőz fölé, és továbbra is folyamatosan keverjük habverővel, míg jól be nem sűrűsödik. Levesszük a gőzről, és belekeverjük a rumot. Ezt a sodót kínáljuk a felfújtak mellé.

Szegfűszeges birsalmasajt mandulával és dióval

Gyömbéres birsalmasajt

kaloria 440 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.