- Kevés zsiradékon körbesütjük az egy darabban hagyott húst. Kiszedjük. A pecsenyezsírban karamellizáljuk a cukrot. Rádobjuk a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a cikkekre vágott hagymát, a babért. Hozzáadjuk a lime vékonyan lehántott héját. Kevergetve pároljuk mindezt a karamellen. Utána öntünk rá kevés vizet, visszarakjuk a húst, hozzátesszük a babért és a szegfűborsot, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben időnként ránézünk, megkeverjük, ha szükséges, kis vizet adunk hozzá, nehogy leégjen. Ha már puha a hús, kiszedjük, alufóliába csavarjuk. A pecsenyelevet leszűrjük.
- Félbevágjuk a pórét, csíkokra metéljük. A birset meghámozzuk, felkockázzuk, megfuttatjuk a vajon, ha már roppanós, hozzáadjuk a pórét, ráöntjük a leszűrt pecsenyelevet, együtt forraljuk. A keményítőt hideg vízzel elkeverjük, besűrítjük vele a mártást, végül hozzákeverjük a tejszínt is. Megkóstoljuk, ízesítjük frissen facsart lime-lével, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
- Kicsomagoljuk a pihentetett húst, felszeleteljük, a mártással és burgonyafánkkal kínáljuk.