Bográcsos birka babbal és zöldségekkel

Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk az összevágott vöröshagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, azzal is pirítjuk még egy percet. Ekkor megy bele a kockákra vágott birkahús. Kevergetve addig sütjük, míg a hús minden oldala ki nem fehéredik. Sózzuk, borsozzuk, és ha elkezdi kiereszteni a levét, rögtön rászórjuk az őrölt pirospaprikát, átkeverjük. Ízesítjük még babérral, köménnyel.

A húst fedő alatt a saját levében főzzük, gyakran megkeverjük, és ha kell, pótoljuk az elfőtt folyadékot. 45 perc múlva tesszük hozzá a felkockázott disznóhúst. Ha már az is kezd puhulni, mehet bele a feldarabolt sárgarépa és gyökér, valamint a felvágott zeller zöldje (vagy a felkockázott zellergumó).

Jó tíz perc múlva öntjük bele az átmosott babot, ha kell, öntünk még rá vizet, és együtt készre pároljuk. Jó sűrű egytálétel lesz a végeredmény.

Vörösboros, savanyú káposztás füstölt csülök

kaloria 790 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink