Bögrés hájas pogácsa

A balkányi Szilágyi Istvánné nemcsak húsos fogásokat írt, hanem elküldte ennek az egyszerű toros süteménynek a receptjét is. Mint írja, disznóöléskor az öregmamák készítették, és vacsora után tálalták. Sokáig friss marad. A gyerekei nagyon szeretik teával, tejjel vagy kakaóval is.

  1. Megtisztítjuk a hideg hájat, és kétszer ledaráljuk. A lisztet elkeverjük a szalalkálival, a porcukorral és pici sóval. Majd feldörzsöljük a hájjal. Hozzáadjuk a három tojássárgáját és annyi tejfelt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 15 percre a hűtőbe rakjuk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük egy kis tojásfehérjével, és bekockázzuk, mint a pogácsát. Kizsírozott-kilisztezett tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukrozzuk.

Pogácsa, rakottas, csülkös – a legtutibb receptek káposztával

Tepertős finomságok a levestől a pogácsáig

Ica néni krumplis pogácsája

kaloria 200 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.