Meghámozzuk a vöröshagymát, nagyon puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, azzal is dinszteljük még egy percig.
Rátesszük a megtisztított, felszeletelt csiperkét, a szárított gombát (nem kell előtte beáztatni). Sóval, borssal, őrölt babérral és köménnyel, csipetnyi szárított borsikafűvel meg egy teáskanálnyi füstölt őrölt pirospaprikával fűszerezzük.
Ha a gomba összeesett, hozzáadjuk a meghámozott, apró kockákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Együtt pirítjuk még öt percig. Ekkor jön hozzá az átmosott, átvágott savanyú káposzta. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg a káposzta meg nem puhul.
A két evőkanál lisztet hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzádolgozzuk a tejfölt, beleöntjük a levesbe, és pár percig együtt forraljuk.