Böjti káposztaleves gombával

Meghámozzuk a vöröshagymát, nagyon puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, azzal is dinszteljük még egy percig.

Rátesszük a megtisztított, felszeletelt csiperkét, a szárított gombát (nem kell előtte beáztatni). Sóval, borssal, őrölt babérral és köménnyel, csipetnyi szárított borsikafűvel meg egy teáskanálnyi füstölt őrölt pirospaprikával fűszerezzük.

Ha a gomba összeesett, hozzáadjuk a meghámozott, apró kockákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Együtt pirítjuk még öt percig. Ekkor jön hozzá az átmosott, átvágott savanyú káposzta. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg a káposzta meg nem puhul.

A két evőkanál lisztet hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzádolgozzuk a tejfölt, beleöntjük a levesbe, és pár percig együtt forraljuk.

kaloria 160 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.