Forrás: Pásztor Tünde

Böjtös perec

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – KELESZTÉS: 2 óra – 1 adag: 140 kcal – Egy kis pohárban kikeverjük az élesztőt a cukorral, hagyjuk kicsit felfutni. Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a cukros élesztőt, a deci langyos tejet, a szoba-hőmérsékletű tojást, és szoros kelt tésztát dagasztunk (ha szükséges, pici langyos vizet adhatunk még hozzá). Ha már szép fényes a tészta, beledagasztjuk az olvasztott vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kis darabokra szaggatjuk. 15-20 cm-es rudakat sodrunk, és karikát formázunk belőlük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, letakarva ismét kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

kaloria 140 CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.