Apró kockákra vágjuk a húsos szalonnát, egy fazékban kipirítjuk az evőkanálnyi zsíron. Hozzátesszük a felaprított vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük. Rárakjuk a zúzott fokhagymát, egy percig sütjük együtt. Rátesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, addig rotyogtatjuk, míg el nem fő belőle a felesleges zsiradék. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát.
Hozzátesszük a felkockázott húst, visszatesszük a tűzre, kicsit pirítjuk együtt.
Felöntjük az alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, őrölt babérral. Elkezdjük főzni.
Ha már félig puha a hús, mehetnek a levesbe a meghámozott, felaprított leveszöldségek. Tovább főzzük, és ha már ezek is szinte puhák, hozzátesszük az apróra vágott krumplit, és azzal készre főzzük.