Finomra vágjuk a vöröshagymát, egy jó nagy serpenyőben megdinszteljük a vajon. Hozzáadjuk a nagyon kicsi kockákra vágott sárgarépát és zellerszárat, és öt percig pároljuk együtt.
Rátesszük a felszeletelt fokhagymát, még fél percig pirítgatjuk, ekkor jöhet rá a darált marha. Fehéredésig pirítjuk.
Rászórjuk az őrölt babért, a szárított oregánót, sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot (vagy a konzervet), öntünk rá 2-3 dl vizet, és körülbelül egy órán át főzzük.
Ha már jó sűrű, ráöntjük a bort, és még húsz percig főzzük. Belekeverjük a paradicsompürét, hozzáöntjük a tejet, és tíz percig főzzük. Kifőzzük a tésztát, kis olívaolajjal összekeverjük, külön kínáljuk a raguhoz.