Borban párolt fogasfilé sárgarépakompóttal
A fogasfilét szép, egyenletes szeletekre vágjuk és besózzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a bort meg a citromkarikákat. Beletesszük a
halfilét, és újraforrástól számítva 2-3 perc alatt megfőzzük.
A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, még forrón áttörjük.
A sárgarépát megtisztítjuk, úgy, hogy maradjon rajta egy kevés a zöldjéből, csak a színe kedvéért. Kevés sóval és cukorral ízesített vízben puhára pároljuk.
A borban párolt fogasfilét a sárgarépakompót és a parajos nudli kíséretében adjuk az asztalra.
Spenótos nudli
Összedolgozzuk a liszttel, a tojással meg egy pici sóval, majd kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, a csíkokat pedig nudliformára sodorgatjuk. Bő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd hideg vízbe szedjük és lecsepegtetjük. A friss, megtisztított parajt apróra összevágjuk, forró vajon megfonnyasztjuk, végül belehempergetjük a kifőzött nudlit.