Forrás: Ványi László

Borjúderék sült burgonyával

Borjúderék sült burgonyával

A borjúhúst besózzuk, tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, kevés vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk, azután
a sütőben, közepes lángon kb. másfél óra alatt vajpuhára pároljuk. Végül levesszük a fóliát, és a tetejét pirosra sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Megszórjuk sóval és durvára őrölt borssal, majd az olívaolaj felében megpirítjuk.
A salátát megmossuk, szárazra rázzuk, apróra tépkedjük. Hozzáadjuk a joghurtot meg a maradék olívaolajat. Sóval, citromlével ízesítjük, összeturmixoljuk és a mélyhűtőbe tesszük.
Amíg a hús sül, időnként megkeverjük, jégkása állagúra fagyasztjuk.
Az elkészült borjúsültet felszeleteljük, a forró sült krumplival és a pikáns, jéghideg salátaöntettel körítve
tálaljuk.

kaloria 760 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink