Borjúláb rántva, majonézes burgonyasalátával
A borjúlábat a patánál hosszában végigvágjuk csontig,
valamint a csont két végén körbemetsszük. Ezután beletesszük egy lábasba, felöntjük vízzel, hogy ellepje, adunk hozzá sót, egész fekete borsot, babérlevelet, vöröshagymát, fokhagymát. Addig főzzük, amíg a lábból szinte ki nem esik a csont. Ezután kivesszük a főzőléből, és hagyjuk kihűlni.
Eközben a burgonyát megfőzzük héjában, megpucoljuk.
Karikára vágjuk, és bekeverjük a majonézzel, tejföllel,
sóval, őrölt fehérborssal, porcukorral és a hajszálvékonyra
felkarikázott póréhagymával.
Kicsontozzuk a kihűlt lábat, majd teljesen szárazra töröljük, hogy sütés közben ne dobja le a panírt magáról. Végül a szokásos módon panírozzuk, és bő olajban kisütjük.