Borjútekercs sajttal és sonkával töltve
A borjúdióból a hentessel 8 téglalap alakú szeletet vágatunk. A hússzeleteket olajjal bekent fólia közé tesszük, és húskalapáccsal kíméletesen megütögetjük. A sajtot 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk, úgy, hogy kisebbek legyenek a hússzeleteknél. A sajtdarabokat egyenként beletekerjük a sonkaszeletekbe. A húst megszórjuk sóval, borssal meg az aprított zsályával, és pár percig állni hagyjuk. Ráhelyezzük a sajtos sonkaroládot, majd a szeletek mindkét szélét behajtjuk, és feltekerjük úgy, hogy teljesen eltakarja a tölteléket, végül cérnával megkötözzük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a borjútekercseket körben világosbarnára megpirítjuk. Ezután kivesszük az olajból, és rácson lecsepegtetjük. A borjútekercseket fűszeres paradicsommártással ajánljuk, ebben pároljuk készre 50-60 perc alatt. Köretnek grízgaluskát kínáljunk hozzá.